Follow Follow Follow

Nieuwsbulletin

 

 

De vastgoedmarkt blijft in beweging en wij bewegen mee. Ook up-to-date blijven? Lees dan de verschillende nieuwsberichten van Hypotheekonline.

bel

Alles wat je moet weten over een woonboot verzekering

Als je op een woonboot woont, is het belangrijk om een goede verzekering af te sluiten om je bezittingen en je ark te beschermen. Een woonbootverzekering is vaak een aanvulling op een standaard opstalverzekering en biedt extra dekking voor de unieke kenmerken van een woonboot, zoals de ligging op het water en de beweeglijkheid van het voertuig. Lees verder in het artikel van deze week

Waarom heb je een woonbootverzekering nodig?

Een woonbootverzekering is een verzekering die specifiek is bedoeld voor mensen die op een woonboot wonen. Deze verzekering is er om je te beschermen tegen financiële risico’s die samenhangen met het wonen in een woonboot. Zo kan een woonbootverzekering je beschermen tegen schade aan je woonboot door bijvoorbeeld  een brand of een waterschade. Maar een woonbootverzekering kan ook verhaalsrechten bieden voor schade die je hebt veroorzaakt aan een andere woonboot of aan de ligplaats waar je ligt.

Het is belangrijk om een woonbootverzekering af te sluiten, omdat het wonen op een woonboot altijd bepaalde risico’s met zich meebrengt.

Welke woonbootverzekeringen zijn er?

Er zijn verschillende soorten woonbootverzekeringen beschikbaar, afhankelijk van je specifieke behoeften. Zo kan je kiezen voor een verzekering die alleen dekking biedt voor schade aan je woonboot of een verzekering die ook dekking biedt voor aansprakelijkheid. Als je bijvoorbeeld een gaslek veroorzaakt in je woonboot en je daardoor schade aan de haven veroorzaakt, dan kan een aansprakelijkheidsverzekering ervoor zorgen dat je niet zelf voor de kosten hoeft op te draaien.

Wil je goed geadviseerd worden bij het afsluiten van een woonbootverzekering? Onze aangesloten adviseurs kunnen je niet alleen helpen bij het regelen van de financiering, maar zijn ook gespecialiseerd in het goed verzekeren van een woonboot. Zij kennen de risico’s en dekkingen per verzekeraar. 

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een woonboot verzekering?

Voordat je een woonbootverzekering afsluit, is het aan te raden om goed te kijken naar de voorwaarden en dekkingen die de verzekering biedt. Lees ook goed “de kleine lettertjes”, want deze kunnen extra afwijkende voorwaarden bevatten waarbij het zinken van de woonboot niet verzekerd is. Dit is wel verplicht bij woonboot/hypotheek.com

Dekking

Let goed op welke dekking de verzekering biedt. Het is raar maar waar, sommige verzekeringen dekken het zinken van de woonboot niet. Lees goed de kleine lettertjes!

Voorwaarden

Lees de voorwaarden van de verzekering goed door. Zoek bijvoorbeeld naar bepalingen over wat wel en niet gedekt is, of er een eigen risico geldt en wat de verzekeringsvoorwaarden zijn.

Kosten

Vergelijk de premies van verschillende verzekeraars om te kijken welke verzekering het goedkoopst is. Let ook op eventuele bijkomende kosten, zoals kosten voor het afsluiten of wijzigen van de verzekeringen.

Service

Kijk of de verzekeraar goede service biedt, bijvoorbeeld door middel van een telefonisch bereikbare helpdesk of goede schadeafhandeling.

Aanvullende verzekering

Overweeg of je een aanvullende verzekering wilt afsluiten, zoals een inboedelverzekering.

” De beste hypotheek
zonder natte voeten
te krijgen” 

Veelgestelde vragen

Voordat je een hypotheek afsluit, is het belangrijk om je eerst goed te laten adviseren. Daarom werkt Woonboot-hypotheek.com samen met een aantal gespecialiseerde hypotheekadviseurs. Via hen kun je je laten adviseren en eventueel een aanvraag voor een woonboothypotheek indienen. 

De doorlooptijd voor het afsluiten van je hypotheek is onder andere afhankelijk van hoe snel je alle benodigde documentatie aanlevert bij je hypotheekadviseur. Vraag je hypotheekadviseur naar de verwachte doorlooptermijn

De geldigheidsduur van het renteaanbod bedraagt 4 maanden. De duur is tegen voorwaarden met 8 maanden te verlengen. Hieraan kunnen kosten verboden zijn: wanneer de rente tussen uitbrengen van het renteaanbod en de uiteindelijke passeerdatum is gestegen, zal er een bereidstellingsprovisie in rekening worden gebracht voor de periode dat het renteaanbod is verlengd.

Heb je een deel van je hypotheek afgelost? Dan kan jouw hypotheek mogelijk naar een lagere risicoklasse, waardoor de risico-opslag en de rente die je betaalt ook omlaag kunnen gaan. Iedere maand toetsen wij of je hypotheek in een lagere risicoklasse valt en passen wij indien nodig automatisch de rente naar beneden aan.

Ja, dat kunnen wij! Neem contact op via onze contactgegevens op onze website en wij helpen jou.

  • Woonboot voor bedrijfsmatig gebruik
  • Woonboot zonder legale vaste ligplaats
  • Woonboot zonder brandmerk
  • Woonboot met een motor die voor dagelijks gebruik inzetbaar is
  • Voor alle verdere uitsluitingen vraag het aan één van onze adviseurs

Hypotheken Midden Nederland

Newtonlaan 61
3584 BP Utrecht 
030 276 32 18
AFM 12045489
KVK 70016070
BTW NL814139279B01
KIFID 300009262

Downloads

Openingstijden

Ma t/m Do 09.00 t/ 17.30
Vrij 09.00 t/m 17.00

Websites